2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Leidimas miške statyti sodybą

Mano manymu šis leidimas yra privačių miškų savininkams turintiems miško pačiose gražiausiose vietose. Sutinku, kad miško savininkas turi turėti kur permiegoti, bet tai neturi būti namas 6 x 6 m., dviejų aukštų su pirtimis ir baseinais.
Teisingai sako dabartinis ministras A. Mazuronis, bet jis vieną gali sakyti žurnalistams, o kitą daryti. Todėl reiks laukti veiksmų.

Problemų neišspręs 

Tačiau aš nemėgstu pezančių žmonių, kurie aiškina, kad leidimas statyti miške sodybas, sugrąžins į kaimą žmones ir išspręs visos Lietuvos problemas.

"Po Antrojo pasaulinio karo Lietuvos miško žemėse sunyko beveik 100 tūkst. sodybų. Atstačius senąsias, jose galėtų apsigyventi ne tik žemdirbiai ar miškininkai, bet ir dirbantieji aptarnavimo sferoje. Manau, kad į tokias sodybas sugrįžtų ir dalis vyresnio amžiaus žmonių, gaunančių pensiją ar turinčių kitą pragyvenimo šaltinį, norinčių gyventi savo tėvų žemėje, sveikoje gamtos aplinkoje." - rašo Š. Laužadis

 Būkim biedni, bet teisingi - niekas į tas sodybas negrįš. Tokių bus vienas, kitas. Senyvo amžiaus žmonės džiaugiasi, kad iš pensijos užtenka už šildymą sumokėti, o ne apie sodybos atstatymą jie gali galvoti. O vaizdingos vietose tikrai atsiras sumanių žmonių, kurie sugebės pasistatys sodybas pasinaudodami planuojamo priimti įstatymo pataisomis. O kai "grietinėlė" jau bus pasinaudojusi, tada pataisos bus atšauktos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad komentuojate.