2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Asmeninės apsauginės priemonės

Husqvarna, kaip socialiai atsakinga kompanija, rūpinasi klientų saugumu ir pateikia eilę rekomendacijų apie saugų darbą miške. Apačioje pateikiu kompanijos rekomendacijas, jeigu jų būtų laikomasi, tai padėtų išsaugoti nemažai gyvybių ir išvengti įvairiausių sužalojimų.

Apsauginiai drabužiai turi būti pažymėti signalinėmis spalvomis, kad juos dėvėdami būtumėte gerai matomi miške. Apsauginės prie­monės turi būti patikrintos pagal ES galiojančias tarp­tautines taisykles ir standartus (pažymėtos CE ženklu). Šie reikalavimai įvairiose šalyse gali skirtis. Išsamesnės infor­macijos kreipkitės į artimiausią techninės priežiūros atstovą. Saugai užtikrinti visada naudokite visas asmenines apsaugines priemones!
1. ŠALMAS SU APSAUGINĖMIS AUSINĖMIS, SKYDELIU IR APSAUGINIAIS AKINIAIS Šalmas apsaugo galvą nuo krintančių šakų ir kito išorinio poveikio. Skydelis turi dengti visą veidą, saugodamas jį nuo įdrėskimų ir lekiančių pjuvenų. Apsauginiai akiniai užtikrina papildomą apsaugą akims. Apsauginės ausinės slopina pjūklo keliamą triukšmą. Ausinių įdėklai susidėvi, todėl juos reikia reguliariai keisti. Šalmo plastikas sensta ir tampa trapus dėl UV spinduliavimo. Todėl šalmą reikia keisti kas 3 metus, skaičiuojant nuo išėmimo iš pakuotės dienos. Apskritai šalmas tinkamas naudoti 5 metus, skaičiuojant nuo pagaminimo datos. Ant Husqvarna šalmų yra kalendoriukas, kur galite pažymėti pirmąją naudojimo dieną.

2. MIŠKININKO STRIUKĖ/MARŠKINIAI Miškininko striukė turi būti aklinai užsegta, ryškių spalvų, su ventiliacija.

3. APSAUGINĖS KELNĖS/KLEŠNĖS Apsauginės kelnės turi būti su apsauga nuo pjūklo, kuri atitinka tarptautinius standartus. Apsaugą nuo pjūklo lemia kelių sluoksnių pamušalas labai ilgais pluoštais, kurie akimirksniu apsisuka apie grandinę ir ją sustabdo (A paveikslėlis). Skalbiant svarbu laikytis gamintojo nurodymų. Kelnės nebetinka mūvėti, jei įpjovėte į apsauginį sluoksnį.

4. APSAUGINIAI AULINUKAI Aulinukai turi būti su apsauginėmis noselėmis, apsauga nuo pjūklo ir padu stambiu protektoriumi (neslystančiu), t.y. atitinkantys tarptautinius standartus.

5. DARBINĖS PIRŠTINĖS Visada mūvėkite darbines pirštines, kurios apsaugo nuo įpjovimų ir įdrėskimų, alyvų ir degalų. Apsauginė kairiosios rankos pirštinė apsaugo nuo pjūklo grandinės.

6. PIRMOSIOS PAGALBOS VAISTINĖLĖ Po ranka visada turėkite pirmosios pagalbos vaistinėlę. Ji visada turi būti darbo vietoje.

7. RYŠIO ĮRANGA NELAIMĖS ATVEJU Atsitikus nelaimei, būtina skubiai prisišaukti pagalbą. Darbo vietoje visada turėkite švilpuką ir mobiliojo ryšio telefoną/radijo ryšio priemonę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad komentuojate.