2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Nauji mokesčiai miško savininkams

Nuotrauka Emma simpson2
Aplinkos apsaugos komitete nutarta didinti mokesčius privačių miškų savininkams. Veiksmų reikia imtis nes to paprašė rimti žmonės - Generalinė miškų urėdija. Eilini sykį urėdijas bando lyginti su privačių miškų savininkais ir aiškina, kad mokesčiai turi būti vienodi, nes kitaip neteisinga. O ar teisinga, kad vidutinė miško savininko valda vos 3 ha, ar teisinga, kad jis turi suprasti keliasdešimt tesės aktų kuriuos sunkiai supranta ir aukštąjį išsilavinimą turintys miškininkai? Aš manau, kad tai yra labai neteisinga, nepadėti, o apsunkinti miškų savininkus. O gal taip ruošiama dirva užsienio pirkėjams?
Mokestis labai įdomus, specialiosios miškų programos reikmėms iš kurios skiriama lėšų ir miško keliams tvarkyti. Idėja gera, tema sena ir skaudi, bet faktas tas, kad žmogus pinigus mokės, bet keliuko iki jo miško niekas netvarkys.
Geriau būtų sugalvoję modelį kaip priversti sugadintus keliukus sutvarkyti, o ne naujais mokesčiais privataus miško savininką užkrauti.
Bet gal įvyks stebuklas ir savininkų sumokėtos lėšos sugrįš į mišką? Jeigu taip nutiktų, tai manau savininkai tikrai neprieštaraus tam mokesčiui ir mokės su malonumu. Pagyvensim, pamatysim.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad komentuojate.