2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Kodėl nerūpi privačių miškų savininkai arba kaip surasti teritorinį poskyrį?

Už nuotrauką dėkoju aurelian
Paskutiniu metu man pradėjo rodytis, kad valdžia (Aplinkos ministerija) ėmė rūpintis privačių miškų savininkais, tačiau atsiminiau seną, lietuvišką patarlę, kelis kartus persižegnojau ir daugiau niekas nebesirodo.
Nefunkcionalios svetainės
Aplinkos ministerijos interneto svetainė atrodo kaip kažkoks nesusipratimas. Pavaldžių institucijų svetainės atrodo žymiai geriau ir naudotis jomis lengviau.
Džiaugiuosi bent tiek, kad pirmame puslapyje, kairėje pusėje yra skyrelis miškai. Kai bandai su pele sugauti iššokančias antraštes - kyla keblumų, bet iš kelių kartų pagaliau pavyksta pasiekti skyrių privačių miškų savininkams. Atsidaro kažkokios antraštės, paspaudus iššoka lentelė ir prašo kažką saugoti. Antivirusinės neturiu, bet surizikuoju. Ieškau kur išsaugojau - neberandu. Bandau dar kartą. Šį kartą nebesaugau, o pasirenku atidaryti. Pasirodo failas sukurtas su mokama programa kurios aš neturiu, nes nesu toks turtingas kaip Aplinkos ministerija. Į viską spjaunu, uždarau puslapį ir išeinu.

Adresą rasite po 15 min. paieškų

Privatūs miško savininkai taip nerūpi Aplinkos ministerijai, kad jie net konsultuojančių pareigūnų kontaktus paslėpė. Mano supratimu, konsultuojančių pareigūnų nuotraukos ir kontaktai turėtų būti vietoj ministro nuotraukos pirmame puslapyje, o ne kažkur paslėptos. Ar čia taip išreiškiamas rūpestis miško savininkais? Reikia dar atminti, kad koks kompiuterinis raštingumas miško savininkų niekas taip pat nežino. Gal vertėtų Aplinkos ministerijai nebetalpinti jokios informacijos apie miškus, o tiesiog nukreipti puslapį į Valstybinės miškų tarnybos svetainę, nes ši svetainė yra tikrai aiškesnė ir labiau suprantamesnė. Ir kontaktus ten yra surasti žymiai paprasčiau, bet ten nėra adreso. O kaip surasti tą teritorinį poskyrį? Po ilgų ieškojimų suradau kontaktus, jie užvadinti taip: Leidimus kirsti mišką išduodančių valstybinių miškų pareigūnų sąrašas. Aš norėjau tik pasikonsultuoti, todėl net neįtariau, kad čia man pavyks rasti reikiamus kontaktus. Tačiau ir čia viskas suvelta, adresai parašyti be pašto kodo, todėl paieška dar labiau prailgėja. O ar negalėtų ministerija padaryti interaktyvų žemėlapį kur būtų sužymėti visi teritoriniai poskyriai? Aišku, kad galėtų, bet kam to reikia. Turbūt teks pačiam padaryti ir čia įdėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad komentuojate.