2013 m. vasario 15 d., penktadienis

Darbo rūbai miško darbininkams

Su darbų sauga miškuose yra labai prasta situacija. Darbininkai dirba nepaisydami jokių saugumo reikalavimų. Pagrindinės priežastys yra dvi. Pirma - aprenkti miško darbininką pagal visus saugumo reikalavimus kainuoja turbū apie 1000 lt. Miško darbininko darbas mažai apmokamas, darbuotojų kaita didelė, todėl retas savininkas ryžtasi tokiai investicijai į darbuotojo saugumą.
Antra - darbuotojai yra patys "kiečiausi" ir jie yra nieko nebijantys kaimo vyrai. Juk su šalmu gali dirbti tik nevykėlis. O kur dar visi nepatogumai: sunkūs batai, peršiltos kelnės, krentantis nuo galvos šalmas. Geriau jau pjaus mišką su kedukais, patogiomis treninginėmis kelnėmis, o vietoj šalmo kepurikė nuo saulės.
Atrodo visi laimingi, savininkui nereikia pirkti brangių rūbų, darbininkas džiaugiasi galėdamas dirbti su "patogiais" rūbais.
Aš manau, kad darbininkas turi reprezentuoti įmonę. Kartais pamačius miško darbininkus susidaro įspūdis, kad kokia bomžų darbo stovykla.
Gerbiami įmonių savininkai, rūpinkitės savo darbininkų darbo sauga, verskite juos dėvėti ausines nuo triukšmo, šalmą, veidą apsaugantį skydelį ar bent jau akinius, speciales kelnes apsaugančias nuo grandininio pjūklo, batus apsaugančius nuo įpjovimo. Darykite viską ką galite, kad jie grįžtų sveiki pas savo žmonas ir vaikus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad komentuojate.